ABCESUL PULMONAR PDF

Signos y Patrones de Enfermedad Pulmonar. Descripción: descripcion de patrones radiológicos en diversas patologias pulmonares. Abcesul pulmonar Abcesul pulmonar reprezintă necroza parenchimului pulmonar de cauză infecţioasă, cu apariţia de colecţie purulentă, care se drenează. abces pulmonar, Atelectases, Chest X-Ray Abnormal Symptom Checker: Possible causes include Compression Atelectasis, Subphrenic Abscess, Pleural .

Author: Nazil Vudojora
Country: Cameroon
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 26 May 2012
Pages: 291
PDF File Size: 14.15 Mb
ePub File Size: 8.45 Mb
ISBN: 618-8-13170-557-7
Downloads: 72022
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulushura

Materiale necesare -ceas cu secundar; -creion de culoare verde sau pix cu pasta verde; foaia de temperatura. Imaginea radiologica este hidro-aerica. Educ pacientul ca la domiciliu sa respecte adminitrarea medicamentelor din reteta prescrisa de medic. Remember me Forgot password?

Abcesul pulmonar – PDF Free Download

Interventiil -pregatirea materialelor langa pacient; e asistentei -pregatirea psihica a pacientului; -spalarea pe maini; -se scoate termometrul din solutia dezinfectanta, se clateste si se sterge cu o compresa, se scutura; -se verifica daca este abcesuk rezervor mercurul a pentru masurarea in axila: Intre cele doua pleure, exista o cavitate inchisa cavitatea pleurala, care in mod normal este virtuala si care contine o cantitate infima de lichid, care favorizeaza alunecarea.

HLG -se recolteaza sangele pentru obtinerea globulelor rosii; -se evita hemoliza si coagularea sangelui; -sangele recoltat ml se trece imediat intr-un balon Erlenmeyer de ml in phlmonar s-au pus perle de sticla; -se agita usor balonul timp de minute cu miscari circulare; -sangele se defibrineaza si nu se mai coaguleaza; -se trimite imediat la laborator.

Ora – pacienta este mai linistita – junghi toracic redus – frison pulmonaar -frison -adinamie -tuse seaca -anxietate. In timpul celor doua miscari in plamani sunt vehiculate o serie de volume respiratorii: Nevoia de a se imbraca si dezbraca Pulnonar.

Deschiderea orificiului laringean se numeste glota, iar inchiderea orificiului laringean se face cu un capacel numit epiglota. Fiecare bronhie principala patrunde pulmonat plamanul respectiv prin hilul pulmonar.

Nevoia de a-si pastra -reducerea -aerisesc incaperea mentinand o temperatura corpului temperaturii pana la temperatura de C si o in limite normale: La nivelul plamanului exista doua circulatii sanguine: Incarcarea seringii -se spala mainile cu apa curenta, se verifica seringa si acele — capacitatea, termenul de valabilitate al sterilizarii; 86 -se verifica integritatea fiolelor sau flacoanelor, eticheta, doza, termenul de valabilitate, aspectul solutiei; -se indeparteaza ambalajul abcesu, se adapteaza acul pentru aspirat solutia, acoperit cu protectorul si se aseaza pe o compresa sterila; a aspirarea continutului fiolelor: Dupa localizarea procesului patologic: Abcesul pulmonar 13 2.

  CONTRACT VANZARE CUMPARARE AUTO ITALIA PDF

Prin marirea volumului pulmonar, presiunea aerului scade in plamani, fata de cea atmosferica. Recoltarea sputei prin spalatura gastrica -se introduce sonda Einhorn sau Faucherin stomac dimineata pe nemancate; -se introduc prin sonda ml apa distilata, bicatbonata, calduta care este evacuata imediat sau extrasa cu seringa; -lichidul recoltat se trimite imediat la laborator deoarece germenii cautati pot fi distrusi daca stau mai mult timp in contact cu mediul acid al sucului gastric; -daca recoltarea se face pentru insamantare si lichidul trebuie trimis la alt laborator, sucul obtinut poate fi neutralizat cu bicarbonat de sodiu.

We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Tratamentul medical consta in: Nevoia de a actiona conform cerintelor si valorilor proprii de a-si respecta religia: Inervatia plamanului Inervatia plamanilor este: Lobulul pulmonar reprezinta unitatea morfologica si functionala a plamanului, la nivelul caruia se face schimbul de gaze.

In muschii fesieri se evita lezarea nervului sciatic: Nevoia de a-si mentine tegumentele si prezinte diureza normala iar urina sa aiba o culoare citrin clara; -fluidificarea secretiilor -reducerea anxietatii. Nevoia de a se odihni, dormi D.

Ingrijirea -se mentine compresiunea la locul injectiei cateva ulterioara a minute; pacientului -se supravegheaza in continuare starea generala. Pleura, la randul ei, este formata din doua foite, una in continuarea puulmonar 9 celeilalte: Pregatirea – se face imediat.

Nevoia de a-si pastra temperatura corpului in limite normale: Regiunile pleuro-pulmonare sunt dispuse de o parte si de alta a mediastinului si contin plamanul si pleura respectiva.

Abcesul pulmonar se instaleaza in medie dupa zile de la aspiratia sursei infectante. Supuratiile bronhopulmonare sunt determinate in ordine de: Dupa diminuarea fenomenelor acute si a bronhoreei, in continuare se administreaza Penicilina G, mil.

Ingrijirea -se aseaza in pozitie comoda, ramanand in repaus ulterioara a fizic minute. Diagnostic pozitiv 16 2. Nevoia de a invata sa-si pastreze sanatatea: Pulmonad bronsic reprezinta totalitatea ramificatiilor intrapulmonare ale bronhiei principale: Ingrjirea – se face toaleta locala a tegumentului; ulterioara a – se schimba lenjeria daca este murdara; pacientului – se asigura o pozitie comoda in pat; – se supravegheaza pacientul.

  BRUXISMO Y PARASITOSIS PDF

Abcesul pulmonar

Nevoia de a se alimenta si hidrata: Nevoia de a se a-pacientul sa fie -efectuez bilantul ingesta excreta alimenta si hidrata: Nevoia de a -combaterea -port discutii cu pacienta linistind-o Ora invata sa-si pastreze anxietatii; si asigurand-o de o evolutie buna a Pacienta se sanatatea -pacienta sa fie bolii; simte mai D. Bronhiile principale fac parte din pediculul pulmonar. Scopul -hidratarea si mineralizarea organismului; -administrarea medicamentelor la care se urmareste un efect prelungit; -depurativ — diluand si favorizand excretia din organism a produsilor toxici; -completarea proteinelor pulmonag altor componente sangvine; -alimentatie pe cale parenterala.

Dupa patrunderea in plaman, ele se ramifica, formand segmentul intrapulmonar al arborelui bronsic. De aici se varsa in final, in canalul toracic. Risc de complicatii cu: Meaturile maresc suprafata mucoasei nazale si micsoreaza viteza de deplasare a aerului in timpul inspiratiei.

Ingrijirea bolnavului dupa tehnica -se aseaza bolnavul confortabil in patul sau; -se administreaza bolnavului lichide caldute daca este permis ; -s supravegheaza bolnavul. Se incheie astfel, circulatia mica, in care artera pulmonara continand sange neoxigenata, cu CO2; se incarca cu O2 si se intoarce prin venele pulmonare care contin sange oxigenat, rosu, la atriul stang.

Nevoia de a se odihni si lulmonar D. Incidente si accidente -injectarea solutiei in tesutul perivenos, manifestata prin tumefierea tesuturilor, durere; -flebalgia produsa prin injectarea rapida a solutiei sau a unor substante iritante; -valuri de caldura, senzatie de uscaciune in faringe; -hematom prin strapungerea venei; -ameteli, lipotimie, colaps.

Mediastinul contine organe apartinand aparatului respirator, cardio-vascular si digestiv, dar trebuie privit ca o unitate, datorita relatiilor stranse intre aceste organe prevenind simptomatologia comuna a acestora in cursul unor boli. Cu unele gaze, hemoglobina formeaza compusi stabili care blocheaza Hb a CO pulmonsr de carbon se formeaza acolo unde se produc arderi incomplete; b oxigenul in stare atomica, care poate fi eliberat de substante puternic oxidante.

Educ pacientul sa evite frigul si umezeala. SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies.