BUCHET DE ACATISTE ALE MAICII DOMNULUI PDF

Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Dourisar Bakree
Country: Qatar
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 10 March 2009
Pages: 372
PDF File Size: 2.44 Mb
ePub File Size: 13.27 Mb
ISBN: 953-3-68511-244-9
Downloads: 44039
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Migis

Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci. Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant.

Manastirea Rudi este locul unde simpletea, acatidte si credinta coexista. Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului. In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi acatiwte Teodor Rudea si cu sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc.

Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care s-a pastrat pana in prezent: Anulluna iunie in ziua 1. Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca.

  266DDH ABB PDF

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava | Doxologia

Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, dee peste un an se stinge cealalta fiica, Ana. La varsta de 62 ani se trece si el kaicii viata. Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

Mai tirziu, qcatiste devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori.

In timp, complexul monastic a fost abandonat. Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet.

Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost aprobata restaurarea ei. In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari. In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa a,e manastirea Rudi. Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au refugiat pe la alte manastiri.

Dupa aceasta in manastire s-a instalat casa de copii, iar mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala. Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii.

  EPIGRAMA ERNESTO CARDENAL PDF

Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea. Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m.

Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru. Tinda se afla in partea sudica a bisericii. In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda.

Mănăstirea “Sfânta Treime”, s. Rudi, r. Soroca

Cele trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se pictau chipurile sfintilor. Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica. Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului.

Ghid biserici din Republica Moldova. Contact Form Powered By: